sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Suklaamansikkakakku

Pikkusiskoni on minuakin enemmän makkeen perrään (jos se on ees mahollista), niin hälle sitten tämmösen leipoin synttäreille. Synttärit oli siis kylläkin jo toukokuussa, mutta on taas ollu sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita, että on monta kakkua jääny päivittelemättä tänne. Pikkuhiljaa yritän saaha kaikki leipomukset sitten kirjailtua.. Mutta nyt siis..

1 Suklaakakkupohja

Täyte:
400g Suolatonta voita
6,5dl Mansikkatomusokeria
200g Taloussuklaata

n.500g Tuoreita mansikoita viipaloituna

250g Marsipaania
Tomusokeria

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Halutessasi voit kostuttaa kakkua hieman kaakaojuomalla. Levitä kakkupohjalle 1/4 osa täytteestä ja puolet mansikoista. Nosta keskimmäinen osa pohjasta päälle ja täytä samalla tavalla. Nosta kolmas osa pohjasta kakun päälle ja kuorruta lopulla täytteellä. Tasoita kuorrute mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi. Tähän tarvihteepi reilusti tomusokeria kaveriksi. Nosta marsipaanilevy varovasti kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani terävällä veitsellä kakkualustaa vasten. Koristele haluamallasi tavalla.

Nyt kyllä uskon, että nuo mitälie hötylät ei näy tuossa mustassa marsipaanissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti