sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sacherkakku á la Ellu

Tämmösen Sacherkaakun leipasin kaverin valmistujaisiin. Näitä saiki sitten vähälle aikaa tehhä usseemmanki.. ;)



1 Suklaakakkupohja

Täyte:
100g Valkosuklaata
2dl Kuohukermaa
200g Tuorejuustoa
300g Aprikoosimarmeladia (Tykkään kayttää rainbow:n marmeladia tässä)

Kuorrute:
200g Taloussuklaata
1 1/4dl Kuohukermaa

Valmista täyte: Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja valkosuklaa.

Halkaise jäähtynyt suklaakakkupohja 3 osaan. Levitä puolet aprikoosimarmeladista ja 1/4 osa suklaakermavaahdosta kakkupohjalle. Nosta keskimmäinen osa pohjasta täytetyn pohjan päälle ja täytä samalla tavalla. Nosta kolmas osa pohjasta kakun päälle ja päällystä kakku lopulla täytteellä. laita kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Valmista kuorrute: Rouhi taloussuklaa pieneksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Lisää kuuma kerma suklaarouheeseen. Sekoita niin, että suklaa sulaa. Anna jäähtyä hieman.

Kuorruta kakku suklaakuorrutteella ja anna jähmettyä. Jos kuorrute meinaa olla liian jähmeetä, voi sitä varovasti lämmittää mikrossa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Nuita kukkia minun pittää vielä harjotella tursottaan, mutta kyllä kai nuo kukiksi tunnistaa. Eri asia kylläkin sitten, jotta mitä kukkia lienevät.. :)

Onnea Teijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti