perjantai 11. helmikuuta 2011

Vaahtokarkki-suklaamuffinssit

No pitihän sitä Elinan-päivän kunniaksi jotain leipasta, ja näistä yks päivä töissä visioin, ni oli sit pakko kokkeilla. Ei kylläkkään onnistunu se ensimmäinen visio, että se vaahtokarkki oisi ollu tuon muffinin sisällä. Nousi pintaan kaikesta huolimatta, joten toka erän tein sitten niin, että hetken aikaa paistettuani vasta laitoin vaahtokarkin. Onneksi töissä eivät pahastu "epäonnistuneistakaan" leipomuksista, joten suunnitelmani salaa lihottaa kaikki muut, niin että ite sitten näytän laihemmalta jatkuu... ;)



Ohjeesta tulee n.16kpl

Taikina:
250g margariiniä
2dl sokeria
3kpl isoja kananmunia
3dl vehnäjauhoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

Vaahtokarkkeja runsaasti (osan syöt kuitenkin leipoessa)

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi (kaakaojauhe tuppaa olemaan melko paakkuista). Sekoita huolellisesti, älä kuitenkaan vatkaa taikinaa liikaa, ettei muffineista tule sitkeitä.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille. Täytä vuoat hieman yli puolenvälin. (Pursotinpussi on hyvä apuväline tässäkin touhussa.)

Paista muffinsseja 200 asteisessa uunissa reilu 10 min. ja lisää jokaiseen muffinssiin vaahtokarkki. Jatka paistamista vielä n. 7min. Paistoaika yhteensä on n.20 minuuttia.



Enpäs sitten muistanut ottaa kuvvaa näistä muffinsseista valmiina, ennen kuin pursotin kermaa näihen päälle... Kun siis se ensimmäinen erä ei onnistunut, ja niistä tuli rumia (mutta hyviä), päätin pursottaa päälle mansikka-vaniljakermaa. Ja kun Prismasta löysin tuommosen silikonimuotin, millä saapi pikku-ukkoja tehtyä, niin johan on meininki Very Let's Go!

1prk Flora Vispiä
2rkl Vaniljakreemijauhetta
2rkl Mansikkatomusokeria
(tippa vaaleanpunaista karamelliväriä)

Vaahdota kylmää flora vispiä ja lisää samalla vaniljakreemijauhe. Mausta mansikkatomusokerilla. (Mansikkatomusokerista tulee kermaan hennon vaaleanpunainen sävy, voimista väriä halutessasi karamellivärillä.)

2 kommenttia:

  1. Ihania ukkoja! Mulla menee nuo vaahtokarkit kyllä omaan suuhun ennemmin kuin tuohon leivonnaiseen. ;D Heh. Mun pitää ostaa ainakin kolme pussia.

    VastaaPoista
  2. Joo vähällä oli mullaki ettei tarvinna lähtä lissää hakemmaan. Sen takia laitoinki ohjeeseen, että runsaasti vaahtokarkkeja. ;)

    VastaaPoista