tiistai 22. helmikuuta 2011

Suklaa-vaahtokarkkitorttu

Minkäs teet kun sokerihammasta kolottaa.. No leivot suklaa-vaahtokarkkitortun tietenkin. Idean torttuun sain Nannavin nannaa-blogista, josta sitten muokkasin oman version.







Pohja:
200g Domino-keksejä
50g Voita

Täyte:
5kpl Liivatelehtiä
6dl Kuohukermaa
1½dl Sokeria
3kpl Keltuaista (Käytin isoja kananmunia)
1rkl Maizenaa
1tl Pikakahvijauhetta
100g Tummaa suklaata

Kuorrute:
3kpl Valkuaista
2tl Vaniljasokeria
3dl Tomusokeria
2kpl Liivatelehtiä
Tilkka kiehuvaa vettä

Tummaa Kaakaojauhetta

Murskaa Dominot ja sulata voi. Sekoita keksimuska ja voisula keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivakot kylmään veteen likoamaan. Sekoita muut täytteen ainekset kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja hieman sakenee. Purista liivalehdistä liika vesi pois ja sekoita kuumaan kiisseliin. Anna täytteen jäähtyä hieman ennen vuokaan laittamista. Laita jääkaappiin hyytymään n.5tunniksi.

Laita liivalehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa valkuaiset ja sokerit marengiksi kuuman vesihauteen päällä. Liota liivakot kuumaan vesitilkkaan ja sekoita marenkiin. Kaada marenki vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Siivilöi tortun päälle tummaa kaakaojauhetta.

Ja namskista vaen, johan heitti sokerihammasta kolottamasta.

3 kommenttia:

  1. täh? missä ne vaahtokarkit vaahtokarkkitortusta?

    VastaaPoista
  2. Anni: Tuo valkonen tuossa päällä, on siis niinku se vaahtokarkkiosio. Vähän niinku itse tehtyä vaahtokarkkia.

    VastaaPoista