tiistai 13. syyskuuta 2016

Valkosuklaa-Capuccinojuustokakku

Nyt tuli kyllä taiottua semmonen juustokakku, että ihan itekkii yllätyin.  En oo siis mikkään kahvin ystävä, enkä sitä ikinä juo. Joissaen leivonnaisissa se kuitenki menee... Kuten tässä juustokakussa!!


Valkosuklaa-Capuccinojuustokakku: (22cm)

Keksipohja:
200g suklaakeksejä (Semper Glut.)
50g voita

Cappuccinokerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
300g vispikermaa
200g sokeria
4 liivatelehteä

Valkosuklaakerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
300g vispikermaa
100g sokeria
200g valkosuklaata
1rkl vettä
2 liivatelehteä

Vuoraa 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (laitan paperin siis pohjan ja reunan väliin) ja korkealla reunakalvolla (voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee luonnollisesti matalempi.). Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Levitä keksimurska tasaisesti vuoan pohjalle.

Cappuccinokerros: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Keitä espresso; minulla tähän tuli neljä shottia. Liota liivatteet kuumaan kahviin ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kahvi tuorejuusto-kermavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä vähintään 2h tai kunnes massa on hyytynyt. (Valkosuklaamassa on paljon paksumpaa, joten saadaksesi tasaiset kerrokset anna hyytyä kunnolla)

Valkosuklaakerros: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää tuorejuusto-kermavaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jos suklaa on jäänyt hieman paakkuiseksi lisättäessä kermavaahtoon, voi liivatteet lisätä kuumana, niin se sulattaa suklaapaukut. Jos taas olet onnistunut saamaan tasaisen massan anna liivatteiden jäähtyä hetki. Lisää ohuena nauhana suklaavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan cappuccinomassan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä 4h tai mieluummin seuraavaan päivään.

Itteeni oon kiittäny ja kiitosta on riittäny. Herkullisia kahvitteluhetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti