perjantai 26. kesäkuuta 2015

"Ammuu!!", sano soijapapu.

Saimpa taas hyvän syyn testata erillaesta, kun vegaani ystäväni tuli kylään. Kun ihminen ei syö mitään eläinperäistä sai tuoteselosteita tavata melko lailla. Esimerkiksi suklaahyllyllä luin varmaan kaikki paketit läpi, lähes kaikissa oli jotain sopimatonta. :/ Onneksi lähikaupassa on hyvä valikoima. ;) Laitan sulkuihin käyttämäni tuotteet helpottamaan etsintöjä.

Vegaaninen suklaajuustokakku:

Pohja:
200g Kaurakeksiä (Kantolan kaurakeksi, jos löydät vegaanisia suklaakeksejä vielä parempi.)
50g Maidotonta margariiniä (X-tra)

Suklaamousse:
2 prk Soijavispikermaa (Alpron Soya Vispi)
2 prk Tofutti Creamy Smooth soijalevitettä (Tofutti maustamaton soijalevite)
450g Tummaa suklaata (Brunberg tumma suklaa)
½dl tomusokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini keksimurskaan. Pingoita leivinpaperi 22cm irtopohjavuokaan, leikkaa tai revi ylimääräiset paperit reunalta. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa soijavispi löysäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Lisää kermavaahtoon soijalevite ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää sulatettu suklaa joukkoon ja sekoita. Kaada suklaamousse keksipohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.


Kermaa ei kannata vatkata kerralla kunnon tönkkö vaahdoksi, kuten minä tein. Soijalevite ja suklaa jähmettää vaahdon todella nopeasti ja massan saaminen tasaisesti vuokaa on hankalaa. Ilmakuplia jäi varsinkin reunoihin melkoisesti, onneksi ne eivät vaikuta herkulliseen makuun. :D


En jaksanut tällä kertaa koristella kakkua mitenkään, mutta jotain suklaakoristeita tuohon voisi laitella.

Teetä ja sympatiaa. Mausta ei kyllä juuri erottanut kakun "erikoisuutta", ja koska tässä ei ole liivatetta ollenkaan kakku suorastaan suli suuhun. :P

2 kommenttia: