keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Leipoosin kirous

Kun leipoosi iskee, niin se iskee.. Oli kellonaika mikä tahansa tai muuten paljon muutakin tekemistä. Silleppä ei sitten ole muuta lääkitystä, kuin ruveta leipommaan jotakin. Ihan mitä tahansa. :D

Tällä kertaa tuli tuotoksena tämmöisiä leivoksia.

Browniepohjalla vadelma-vaahtokarkkimousse:


Brownie-taikina:
150 g voita
200 g suklaata
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina 25x25cm säädettävään reunavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia.


Vadelma-Vaahtokarkkimousse
1 ps (200 g) pakastevadelmia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
1 ps (150 g) minivaahtokarkkeja
4 dl kuohukermaa

Laita vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Paseeraa liemi siivilän läpi toiseen kattilaan siemenettömäksi. Painele kaikki mehu talteen. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kunnolla. Vaahdota kerma, ja nostele lopuksi vadelma-vaahtokarkkimassan joukkoon.

Valuta kermaseos browniepohjan päälle, ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Leikkaa kunnolla hyytynyt kakku 5x5cm paloiksi ja koristele vadelmilla tai sokeimassakukilla kuten minä tein.


Seuraavaan kertaan..

1 kommentti:

  1. No voi hyvänen aika, miten kauniita leivoksia. Näitä on pakko kokeilla, ties mikä leiskahtaa maistajan sydämessä!

    VastaaPoista