Valkosuklaakahvikakku:
250g voita
2,5dl sokeria
5 kananmunaa
250g vehnäjaujoja
1,5 tl leivinjauhetta
200g valkosuklaata
½ dl sitruunamehua
½ dl maitoa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan sulatettu valkosuklaa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon ja sitruunamehun kanssa.
Jaa taikina viiten osaan. En punninnu tae mittään, kuhan suunnilleen on tasan. Värjää taikina pastaväreillä. Mulla keltanen ja violetti oli Wiltonin pastavärejä ja sininen, pinkki ja vihreä Progelin pastavärejä. Jokainen voi lisätä värejä sen mukaan miten vahvoja värejä haluaa, suosittelen lissäämään vähän kerrallaan. Oesinkohan laittanu n.½tl/väri.
Laita värjätyt taikinat pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen eri väreillä kiemuroeta voideltuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua 150 asteessa (värit kestää paremmin alhaisessa lämmössä) n.1tunnin tai kunnes pohja on kypsä, eikä tikulla tökätessä taikinaa tartu tikkuun.
Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Täytä ja kuorruta kakku voikreemillä.
350g voita
350g tomusokeria
1 tl vaniljaesanssia
1rkl appelsiininkukkavettä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri valkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja appelsiininkukkavedellä (näitä voit laittaa maun mukkaan).
Anna jähmettyä jääkaapissa. Voit kuorruttaa kakun vielä sokerimassalla halutessasi, ei oo mitenkään pakollista. Mulla tämä kakku oli siis mukana kakkukurssikiertueella ja siellä päällystin ja koristelin.
Ja tältä se näyttää leikatessa. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti