lauantai 6. joulukuuta 2014

Nasta mesta ja täällä taas..!!

Kylläpä on taas päässyt vierähtämmään ihan luvattoman pitkä aika viimesestä postauksesta. On kaet sitä jottaen tullu leivottuakin, vaan tekniikan ihmelapsi täällä taas vähän sähelsi ja onnistuin hävittämmään koneelta aivan kaiken. Ohjelmia myöten.. :( Joten sinne meni myös kuvat ja ohjeet leivonnaisista. Nyyh!

Mutta jospa nyt tulis sitten kirjailtua niitä tänne ylös tihheemmin, niin eivät ihan häviäisi. :D

Tännään on itsenäisyyspäivä ja linnan juhlia outellessa piti vääntää herkkuloeta "kisakatsommoon". Listalle pääsivät kinderpiirakka ja marengit.






Kinder-piirakka:


6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 ml vaniljajauhetta
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kuumaa vettä
300 g voita tai margariinia
4 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu rasva vuorotellen jauhoseoksen joukkoon. Sekoita viimeisenä kananmunat puuharukalla taikinaan. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa n. 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
2ml vaniljajauhetta
2 keltuaista
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä piirakan päälle ja nosta pohja kylmään hetkeksi, jottei pinnalle tuleva sula suklaa sekoitu kreemin joukoon.

Kuorrutus:
300 g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna


Kaada sulatettu suklaa piirakan päälle ja anna jähmettyä. Suklaata voi ohentaa 2rkl rypsiöljyä, niin se ei kovetu ihan niin kovaksi ja on helpompi leikata.





Marengit:

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl Maizenaa
1 tl sitruunamehua
maun mukkaan makuesanssia, mulla oli cotton candyn makuista. 
pastaväriä

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria vähitellen pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja maissitärkkelys ja vatkaa niin kauan kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. 

Mausta esanssilla ja värjää marengit halutessasi. Kääntele väri nuolijalla joukkoon, niin ettei raidat sekoitu liikaa.

Nostele lusikalla pellille leivinpaperin päälle isoja kekoja. Paista marenkeja 100 asteessa vähintään 2h. Minä paistoin ehkä 1,5-2h ensin "normipaistolla", jonka jälkeen käänsin päälle kiertoilman alalämmöllä, kun eivät olleet vielä kypsiä ja paistoin vielä 1h. Marengithan saa jäädä sisältä tahmeaksi, mutta pinnan kuuluu olla rapea.

Marengit ennen paistoa..


Ja paiston jälkeen, hyvin säily tuo väri sinivalkoisena. ;)

Nyt mä oon valmis, joko se Sauli kohta aukassee ovet? Mekkoloistoa outellessa voin nauttia sokerihumalasta.. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti