torstai 6. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnoissa... Kyllä, molemmissa.. :)

Saijonaarasta!!

Todellaki todellaki todellaki ihmeellistä ihmeellistä!!

Melkein siis vois luulla, että kesä on tulossa tänäkin vuonna. Lumet sullaa hurjaa vauhtia (ja sattaa sitten taas takasin) ja on jo sen verta lämmintä ettei tarvi kaikkia vaatekaapin rytkyjä laittaa kerralla päälle. :D Ihanata!!

Kevään uutuutena töllöstä on tullu nyt muutaman jakson verran "Suomen paras leipomo" ja viimeksi siinä Rami Mikkelistä leipo ihan minun makkuun juustokakkua. Piti sitten tehhä oma versio, van laeskotti sen verran että tuli vähän semmonen mitä kaapista löytyy versio. Hyvvää se oli silti. :P Miehekkäälle ei onneksi maistu ku se ei tykkää sitruunasta, jääpähän taas mulle enämpi. ;)



Pohja:
175g kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
4kpl liivatelehtiä
200g vaniljatuorejuustoa
200g mangorahkaa
3/4 dl limen mehua
200g sokeria
1tl vaniljasokeria
3/4dl sitruunan mehua
5dl kermaa

1prk Lemon curdia

100g kananmunan valkuaista
2dl tomusokeria

Murskaa kaurakeksit ja sulata voi. Yhdistä ja levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon limen mehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivakot. Jäähdytä mehu. Sekoita liivatteet ohuena nauhana juusto-rahkaseokseen. Nostele kermavaahto joukkoon. (Vinkki: Irtopohjavuoan reunoihin voi kevyesti suihkauttaa vuokasprayta, jolloin kakku lähtee helposti irti vuoasta.) Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään 4tunniksi.

Kun kakku on kunnolla hyytynyt irrota vuoka ja nosta kakku tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle ja reunoille lemon curd tasaiseksi kerrokseksi.

Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri marengiksi ja levitä kakun päälle. "Polta" töhöllä varovasti kakun pintaa kauniin ruskeaksi.



Jep! Nytte ei tartte asioikseen lähtä ajelemmaan Mikkelliin. Tästä tuli ehkä yks mun suosikkijutuista.

Ens kerralla inspiroen sitte jottae muuta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti