perjantai 11. marraskuuta 2011

Lohikukot

Kaupassa sattu olemaan lohi tarjouksessa, ja näitä on jo pitempään himottanu tehhä.. Joten.. :D



n.1 kg ruodotonta lohifilettä
suolaa
sulatettua voita


Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.

Pohja:
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 ps (11g) kuivahiivaa
6 dl ruisjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 6 osaan. Taputtele taikinapalleroiset pyöreiksi, n. 1cm paksuiksi levyiksi.

Jaa lohiviipaleet pohjien päälle (jätä reunoja n.3cm) ja ripottele päälle suolaa. Käännä reunat lohen päälle ja rypytä reunat kauniisti.

Anna kohota liinan alla puolisen tuntia ja paista kukkoset 175 asteisessa uunissa 20-30minuuttia. Kunnes lohessa on kaunis väri ja pohja on kypsä.


Voitele kukot voisulalla yltä-päältä-alta-välistä (eli kauttaaltaan) ja anna hautua liinan alla (tunteroinen, jos maltat oottaa). Ja eipä muutako syömään. Nämä on hyvejä eväksiä piknikille tai töihin tai kouluun tai.. Ja on sen verran reilun kokosia, että riittää jaettavaksikin.. Ehkä..

1 kommentti: