sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Chandlerin "Voiko tämän lihottavampaa olla?"-juustokakku

Tämä ohje on Frendit- Kokkausta ja sydänystäviä- keittokirjasta. :)

Newyorkilaisen klassikkoruoan nimi puhuu puolestaan. Aluksi korkea ja sitten matala lämpötila takaavat, että kakusta tulee kermaisen pehmeä ja silti koostumukseltaan tiivis.



Grahamkeksipohja

1 kkp grahamkeksimuruja
2 rkl sokeria
3 rkl suolatonta voita sulatettuna

Täyte

900 g kermaista tuorejuustoa esim. Philadelphia
1 1/4 kkp sokeria
4 isoa kananmunaa
½ kkp kermaviiliä
1 tl vaniljaesanssia

1 kkp= 2,5 dl
  • Pane uunin ritilä keskitasolle ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä keksinmurut, 2 rkl sokeria ja voisula pienessä kulhossa.Sekoita aineet hyvin ja painele murutaikina sormin tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan (halkaisija n.30 cm.) pohjalle.
  • Vatkaa juusto isossa kulhossa ilmavaksi ja kevyeksi, n.2 min. Vatkaa joukkoon kanamunat yksi kerrallaan; vatkaa huolella aina munan lisäämisen jälkeen. Vatkaa lopuksi joukkoon kermaviili ja vanilja.
  • Kaada täyte vuokaan. Paista kakku 15 minuuttia. Avaa uunin luukku ja alenna lämpö 100 asteeseen. (Valmista tämä kakku silloin kun huoneistosi on kylmä ja vetoinen.) Sulje uuninluukku ja paista kakkua reilun tunnin ajan, kunnes sen reunat ovat hyytyneet mutta keskusta hetkuu vuokaa ravisteltaessa vielä hyytelömäisenä. (Muistathan John Travoltan lanteet Saturday Night Feverissä?)
  • Anna juustokakun jäähtyä ritilällä huoneenlämpöiseksi. Säilytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kakku sopiviksi annospaloiksi; kasta veitsi kuumaan veteen kunkin palan leikkaamisen jälkeen.
Chandler:
Hei Ross. Sinun täytyy päästä mukaan peliin, okei? Tämä Rachel-juttu polkee nyt paikallaan. Ex-vaimosi on lesbo. Sinun... Et todellakaan tarvitse kolmatta epäonnistumista.

Joey:
Anteeksi. Saisimmeko kananmunan? Kuorineen päivineen. Kiitos.

Ross:
Kananmunan?

Joey:
Jep, sinun täytyy mennä Rachelin luo ja sanoa: "Saat munasi takaisin. Palautan sinun munasi."

Chandler:
Minusta se on loistojuttu.

Ross:
Minusta se on mielenvikaista.

Chandler:
Rachel rakastaa tätä juttua.

Joey ja Chandler:
Siinä. Mene. Mene.

Joey:
Mitä luulet? Toimiiko se?

Chandler:
Ei tietenkään. Silkkaa itsemurhaa. Jätkällä on kananmuna.

1 kommentti: